copyright.ua
    copyright telefon      copyright telegram      copyright viber.svg

Розкрутка сайту та авторське право.

розкрутка сайту та авторське право

Як не порушити авторських прав при розкручуванні сайту?

Маючи зареєстрований домен (в успішному отриманні домену в зоні UA ми залюбки допоможемо!) Ви створюєте на ньому сайт. При цьому розробляється оригінальний дизайн і все доповнюється красивими картинками, фото та оригінальними статтями – готово! Але через місяць Ви отримуєте судовий Позов, оскільки у вірша на четвертій сторінці знайшовся автор і він має намір боротися за свої авторські права. Як уникнути подібних ситуацій?! Насамперед потрібно брати перевірений контент, а це той, у якого є автор чи правовласник. Абсолютно всі твори, чи то фото, чи милі статейки створені людиною, яка своєю чергою могла передати майнові права на них іншій фізичній чи юридичній особі. Тому Вам потрібно, перш ніж розміщувати щось на своєму ресурсі, отримати на цей дозвіл, або замовляючи роботу – укласти договір про перехід прав Вам. 


Цивільний кодекс України у ч. 1, статті 1107 виділяє такі види договорів:
1) Ліцензія на використання об'єкта права інтелектуальної власності;
2) Ліцензійний договір; 3) Договір про створення на замовлення та використання об'єкта права інтелектуальної власності;
4) Договір про передачу виняткових майнових прав інтелектуальної власності;
5) Інший договір про розпорядження майновими правами інтелектуальної власності.


Письмова форма договору є обов'язковою.
Обов'язкова вимога до цих договорів – письмова форма. При цьому Ви вибираєте той вид договору, який підходить саме Вам, залежно від обсягу прав, які потрібно отримати. Якщо йдеться про передачу у використанні на якийсь час для конкретних цілей, то це ліцензійний договір. Якщо потрібно передати майнові права на конкретний об'єкт, то вже й відповідний договір. При цьому дуже важливо розуміти, що переходять лише ті права, які Ви прямо пропишете в договорі! Що не вказали – не передається. Це дуже важливо пам'ятати, щоб не опинитися в ситуації, коли договір є, а руки у Вас пов'язані.
І, звичайно ж, бажано цей факт зареєструвати у Відомстві. Чому бажано – бо закон не встановлює обов'язкової реєстрації. Але, на практиці, куди простіше. підтвердити свої права, маючи офіційний документ від держави.

Поважайте та бережіть свою працю та час, а ми з радістю допоможемо Вам з грамотним договором та його успішною реєстрацією!


© 2019, Співавтори: Інна Панасюк, Ведучий юрист Агентства Українські торговельні марки  та Ігор Кондратюк, Патентний повірений України.

К архиву новостей


Материалы по теме:

Статьи
Сайты стали обыденностью нашей жизни. Погода, новости и гороскопы - все там! Интернет вместе с огромным количеством сайтов навсегда вошел в нашу жизнь. Авторы пишут, создают интересное содержание - контент. А интересный контент - воруют. Нагло и бессовестно. Что делать автору или владельцу контента?

Читать
Архив статей

Агентство Украинские торговые марки
(c) Яна Кондратюк, 2008-2023
Контактный телефон
    copyright telefon      copyright telegram      copyright viber.svg
отправить письмоinfo@tm.ua
Условия использования этого сайта Политика конфиденциальности Заявление об отказе от ответственности